Western Union® usluga za transfer novca preko interneta pokrenuta i u Srbiji

Western Union, svetski lider u prekograničnom slanju novca, u saradnji sa kompanijom TENFORE, vodećim pružaocem platnih usluga u regionu, pokretanjem sajta westernunion.rs omogućio je on-line prenos novca čime je korisnicima u Srbiji pružena opcija slanja sredstava u više od 200 država i teritorija 24/7.

On-line usluga Western Union-a omogućava pošiljaocima da lako i pouzdano pošalju novac sa svoje kreditne ili debitne kartice izdate u Srbiji, dok primaoci novac mogu primiti na račune u bankama ili preuzeti na nekoj od pola miliona lokacija Western Union-a širom sveta.

„S obzirom na to da naši korisnici postaju sve više usmereni na digitalnu sferu i da se sve bolje snalaze sa mobilnim telefonima, oni zahtevaju više izbora, direktan i brz pristup uslugama. Tokom prethodnih nekoliko godina, Western Union je sproveo veliku digitalnu transformaciju, koja je rezultat višeslojne digitalne strategije i omogućio korisnicima da svoje transakcije obave on-line. Danas, digitalno poslovanje Western Union-a beleži stalan dvocifren rast, i sada se 70% digitalnih transakcija obavlja mobilnim telefonom,“ rekao je Nogaj Kanpolat, regionalni direktor za jugoistočnu Evropu, Western Union.

„Zadovoljstvo nam je da, zajedno sa  TENFORE-om, stalno uvodimo inovacije u naše poslovanje i na taj način budemo uvek jedan korak ispred kako bismo zadovoljili  potrebe naših korisnika, koje se stalno menjaju“ dodao je Kanpolat.

Povodom pokretanja ove usluge, Western Union je najavio da će provizije za on-line slanje novca počinju od 700 RSD. Korisnici iz Srbije mogu da pošalju do 200.000 RSD dnevno preko on-line usluge. 

Pored slanja novca on line, korisnici takođe mogu da pošalju novac lično preko lokacija, čime je kompanija Western Union potvrdila da je posvećena stalnom unapređenju korisničkog iskustva prilikom slanja i prijema novca i da pruža korisnicima mogućnost da izberu između više različitih opcija i da se povežu sa porodicom i prijateljima širom sveta.

„Naša saradnja sa kompanijom Western Union počela je 2008, a danas TENFORE nudi usluge slanja novca preko Western Union® mreže na više od 2.000 lokacija. Biće nam drago da pomoću ovog unapređenja usluge korisnicima pružimo trenutni pristup uslugama globalnog prenosa novca, na dohvat ruke. Western Union je globalna kompanija koja omogućava kako digitalni tako i standardni prekogranični transfer novca. Ovaj novi digitalni kanal povezaće više ljudi u različitim zemljama nego ikada do sad, i pružiti im fleksibilnost, pouzdanost, i pristup uslugama koje su im potrebne,“ rekla je Andrijana Dragićević, direktorka TENFORE-a.

TENFORE digitalni nalog

Nalog za izvršenje platnih usluga u elektronskom obliku

Jedinstvena funkcionalnost na tržištu

Uplatite članarinu za AMSS

Zašto tenfore digitalni nalozi?

Prateći nastojanje Vlade Republike Srbije da se poslovanje u zemlji u što većoj meri digitalizuje, TENFORE, prva platna institucija u Srbiji, je PRVA I JEDINA počela sa primenom digitalnih naloga za izvršenje platnih usluga na lokacijama TENFORE zastupnika.

Prednosti digitalnih naloga:

  • Brža obrada transakcija i smanjenje vremena čekanja za plaćanje računa
  • Više podataka na digitalnom nalogu : naziv platne institucije preko koje je realizovana uplata, kontakt telefoni, naziv lokacije gde je račun plaćen

Da li su digitalni nalozi u skladu sa zakonima Republike Srbije?

DA
Narodna Banka Srbije je dala saglasnost za TENFORE NALOG ZA IZVRŠENJE PLATNIH USLUGA U ELEKTRONSKOM OBLIKU.

Digitalni nalog je u skladu sa:

  • Zakonom o platnim uslugama Republike Srbije (SL.Glasnik RS, br. 139/2014 i 44/2018)
  • Uredbom o uslovima za pripremu dokumenata za pouzdano elektronsko čuvanje i formatima dokumenata koji su pogodni za dugotrajno čuvanje (SL. Glasnik RS br 86/2018),
  • Odlukom o obliku, sadržini i načinu korišćenja obrasca platnih naloga za izvršenje platnih transakcija u dinarima (Sl.Glasnik RS broj 55/2015, 78/2015, 82/2017, 65/2018, 78/2018, 22/2019, 125/2020).
Kontakt
Kontakt

Kontakt forma

Kontakt
captcha
Dobračina 60
11 000 Beograd, Srbija
Korisnički centar
Tel:+381 11 333 4 999
Tel:+381 11 400 4 999
Radnim danima i subotom:
07:00 - 20:00

Nedeljom:
08:00 - 19:00