Kompanija TENFORE postala generalni sponzor TENFORE Drumske Strele

Direktor kompanije TENFORE Mario Miljuš i predstavnici Drumske Strele potpisali su sponzorski ugovor kojim će TENFORE u naredne dve godine pružati podršku studentima u konstruisanju najmodernijeg prototipa trkačkog automobila po ugledu na Formulu 1.

Ovogodišnje učešće na takmičenjima na kojima će budući inženjeri znanje odmeriti sa kolegama iz celog sveta omogućeno je zahvaljujući podršci platne institucije TENFORE. Mario Miljuš je naglasio da će TENFORE pomoći studentima da prevaziđu sve izazove i ostvare svoj cilj i stvore prvi srpski električni automobil.

Na kreiranju najnovijeg bolida formule TENFORE Drumska Strela tima radilo je preko 50 studenata sa 8 fakulteta Beogradskog univerziteta, koji će učestvovati i na dva predstojeća svetska Formula Student takmičenja – u Italiji i Češkoj. Članovi tima su uložili preko 50.000 radnih sati u projekat i stvorili do sada najbrži model formule, konstruisan i kreiran u Beogradu, koji do 100 kilometara na čas stiže za najviše 4 sekunde. 

Dana 11.06.2018. na Mašinskom fakultetu održan je događaj gde je predstavljen novi, najnapredniji model bolida. Tom prilikom direktor TENFORE kompanije Mario Miljuš je izjavio:

„Brzina i sigurnost su dve reči koje predstavljaju suštinu posla kompanije TENFORE, a istovremeno to je ono u čemu je TENFORE Drumska Strela tim zaista najbolji. Kao što mi u TENFORE stremimo digitalnoj transformaciji i uvođenju elektronskih načina plaćanja, tako i podržavamo ove mlade ljude u ostvarenju njihovih ciljeva, a prvenstveno u stvaranju prvog srpskog električnog automobila. Ali dok do toga dođe, sa ponosom svečano objavljujemo - i Srbija danas ima svoju formulu.“

Studentkinja Miljana Stojanović, koja predvodi TENFORE Drumska Strela tim, vodeći regionalni tim u kreiranju formula, naglasila je da njen tim poseduje dobru osnovu za početak rada na električnom automobilu jer su u sezoni 2016. napravili koncept vozila na električni pogon, za koji su osvojili treće mesto na takmičenju u Italiji.

„I ove sezone, kao i prethodnih, svaki član tima uložio je veliku energiju u izradu novog vozila, a brojne inovacije ovogodišnje formule to i dokazuju. Međutim, pored svog truda, najveći problem bio je nedostatak finansijske podrške, koji smo zahvaljujući kompaniji TENFORE prevazišli. Podrška kompanije TENFORE pomogla nam je ne samo ove godine, već će njihov doprinos biti posebno važan u sledećoj fazi razvoja formule.“

Kontakt
Kontakt

Kontakt forma

Kontakt
captcha
Dobračina 60
11 000 Beograd, Srbija
Korisnički centar
Tel:+381 11 333 4 999
Fax:+381 11 333 4 998
Radnim danima i subotom:
07:00 - 20:00

Nedeljom:
08:00 - 19:00